FI

Marriage Story

Marriage Story on vuonna 2019 ensi-iltansa saanut draamaelokuva,[2] jonka on ohjannut ja käsikirjoittanut Noah Baumbach.[3] Elokuvan pääosissa ovat Scarlett Johansson ja Adam Driver. Marriage Story kertoo avioerosta.[4]

Marriage Story
Ohjaaja Noah Baumbach
Käsikirjoittaja Noah Baumbach
Tuottaja
Säveltäjä Randy Newman
Kuvaaja Robbie Ryan
Leikkaaja Jennifer Lame
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Iso-Britannia
Tuotantoyhtiö Heyday Films
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta
Kesto 136 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 18 000 000[1]
Aiheesta muualla
IMDb
Infobox OKNimi-testi OK

Marriage Story sai ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla 29. elokuuta 2019, ja sai rajallisen teatterijulkaisun 6. marraskuuta Yhdysvalloissa, jonka jälkeen se julkaistiin Netflixissä 6. joulukuuta. Laura Dern voitti parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon vuoden 2020 gaalassa.[5] Muut Oscar-ehdokkuudet olivat muun muassa paras elokuva, miespääosa (Driver), naispääosa (Johansson) ja alkuperäinen käsikirjoitus.[6]Golden Globe 2020 -gaalassa se palkittiin parhaan naissivuosan (Dern) palkinnolla saatuaan yhteensä kuusi ehdokkuutta.[7][8]Bafta-gaalassa se on ehdolla kuuteen palkintoon.[9]

. . . Marriage Story . . .

 Scarlett Johansson   Nicole Barber  
 Adam Driver   Charlie Barber  
 Laura Dern   Nora Fanshaw  
 Alan Alda   Bert Spitz  
 Ray Liotta   Jay Marotta  
 Azhy Robertson   Henry Barber  
 Julie Hagerty   Sandra  
 Merritt Wever   Cassie  
 Mark O’Brien   Carter  
 Matthew Shear   Terry  
 Brooke Bloom   Mary Ann  
 Kyle Bornheimer   Ted  
 Mickey Sumner   Beth  
 Wallace Shawn   Frank  
 Robert Smigel   Mediator  
 Martha Kelly   Nancy Katz  
 Rich Fulcher   tuomari Neil Tilden  
 Lucas Neff   Pablo  
 Tunde Adebimpe   Sam  

. . . Marriage Story . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Marriage Story . . .

Back To Top