NO

Julija Samojlova

article - Julija Samojlova

Julija Olegovna Samojlova (russisk: Юлия Олеговна Самойлова, født 7. april1989) er en russisk sanger og låtskriver. På engelsk staves navnet Yuliya Samoylova, men hun krediteres enkelte ganger også som Yulia Samoilova eller Julia Samoylova.[1] Samojlova sitter i rullestol på grunn av en arvelig muskelsykdom og ble nasjonalt kjent i Russland da hun ble nummer to i russiske X Factor i 2013. Hun skulle ha representert Russland i Eurovision Song Contest 2017 i Kiev i Ukraina, men ukrainske myndigheter nektet henne innreise til landet. Årsaken var at hun ifølge Ukraina hadde brutt ukrainsk lov ved å besøke Krim etter den russiske annekteringen i 2014. Striden endte med at Russland trakk seg fra konkurransen, og Samojlova deltok i stedet i Eurovision Song Contest 2018 der hun ble slått ut i semifinalen.[2][3][4]

Julija Samojlova
Født 7. apr.1989 (32 år)
Ukhta
Beskjeftigelse Sanger, komponist, lyriker, skribent
Utdannet ved Modern University for the Humanities (–2010)
Nasjonalitet Russland, Sovjetunionen
Utmerkelser Alla’s Golden Star (2013)
Periode Estrada
Musikalsk karriere
Sjanger Estrada, poprock, indiepop
Instrument Vokal
Aktive år 2013
Plateselskap ONErpm
Nettsted http://jsvok.ru

. . . Julija Samojlova . . .

Samojova er født i Ukhta, en industriby i republikken Komi, like vest for Uralfjellene. Hun ble født frisk, men som liten begynte hun gradvis å miste førligheten i beina på grunn av den arvelige sykdommen spinal muskelatrofi. Hun har derfor sittet i rullestol siden barndommen.[5][6]

Selv hevder Samojlova at den arvelige sykdommen ble utløst av en poliovaksinasjon, men fagfolk og nevrologer avviser en slik sammenheng.[7][8] For å prøve å stoppe sykdommen, sendte foreldrene henne til en rekke mer eller mindre seriøse behandlinger. Helsen ble ytterligere forverret, og Samojlova omtaler flere av behandlerne som «sjarlataner».[5] Først da hun sluttet på de alternative behandlingene, ble helsen bedre, men hun sitter fremdeles i rullestol.

Samojlova startet sangkarrieren da hun opptrådte for oljearbeidere i en restaurant i hjembyen Ukhta.[9] I 2008 startet hun bandet TerraNova som spilte tung, alternativ musikk. Gruppa ble oppløst i 2010. Hun har også studert psykologi.

I 2013 deltok Samojlova i den tredje sesongen av Faktor A, den russiske utgaven av X Factor.[5] Samojlova endte til slutt på en andreplass i talentshowet, og fikk med det sitt nasjonale gjennombrudd i Russland. I 2014 deltok hun blant annet i åpningsseremonien under Paralympiske vinterleker i Sotsji.[10]

. . . Julija Samojlova . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Julija Samojlova . . .

Back To Top