NL

Messina

Messina is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt in de Noord-oostelijke punt van het Italiaanse eiland Sicilië.

Messina

. . . Messina . . .

Messina
Palermo
Positie van Messina op Sicilië.

Messina is de derde stad qua bevolkingsdichtheid op Sicilië, het heeft 237.966 inwoners, het ligt 3 m boven de zeespiegel en het heeft een oppervlakte van 211,23 km². Messina ligt aan het meest noord-oostelijkste puntje van Sicilië aan de Straat van Messina aan de Ionische Zee, bijna 4 km verwijderd van het vasteland. Villa San Giovanni ligt bijna pal recht tegenover Messina, terwijl Reggio di Calabria iets lager ligt. Al decennia lang wil de regering van Italië hier een brug bouwen!!

Messina is een van de belangrijkste havensteden van Italië qua passagiers.

Beschermvrouwe van de stad: Madonna delle Lettera, feestdag: 3 Juni.

Messina is onderverdeeld in 6 wijken:

I – Normanno (Frazioni: Giampilieri Marina – Giampilieri Superiore – Molino – Altolia – Briga Marina – Briga Superiore – Pezzolo – Ponte Schiavo – Santa Margherita Marina – Santo Stefano di Briga – Santa Margherita – Santo Stefano Medio – Galati Marina – Galati Superiore – Galati Inferiore – Mili San Marco – Mili Marina – Mili San Pietro – Tipoldo – Larderìa – Tremestieri)
II – Calispera (Frazioni: Pistunina – Zafferìa – Santa Lucia sopra Contesse – Villaggio CEP – Villaggio UNRRA – Contesse – Minissale – San Filippo Inferiore – S. Filippo Superiore)
III – Tre Santi (Frazioni: Rione Taormina – Gazzi – Mangialupi – Rione Aldisio – Rione Ferrovieri – Cannamele – Cumìa Superiore – Cumìa Inferiore – Valle degli Angeli – Santo – Bordonaro – Calorendi – Rione Santo Bordonaro – Palmara – Carrubbara – Monte Santo – Camaro Inferiore – Camaro – Bisconte – Cataratti)
IV – Dina e Clarenza (Frazioni: Gonzaga – Montepiselli – Gravitelli – Torre Vittoria – San Raineri – Galletta)
V – Antonella da Messina (Frazioni: Villaggio Svizzero – Giostra – Basile – Ritiro – Scala Ritiro – San Licandro – Regina Elena – San Michele – SS. Annunziata – Paradiso)
VI – Peloro (Frazioni: Contemplazione – Pace – S. Agata – Ganzirri – Torre Faro – Capo Peloro – Mortelle – Timpazzi – Casa Bianca – Sperone – Faro Superiore – Curcuraci – Massa San Giovanni – Massa Santa Lucia – Massa San Nicola – Massa San Giorgio – Acqualadrone – Spartà – Castanea delle Furie – Salice – San Saba (Messina) – Rodia – Ortoliuzzo – Gesso)

Het grenst aan de volgende gemeenten: Fiumedinisi, Itala, Monforte San Giorgio, Rometta, Saponara, Scaletta Zanclea en Villafranca Tirrena.

. . . Messina . . .

Dit artikel is afkomstig van de website Wikivoyage. Het originele artikel kan een beetje worden ingekort of gewijzigd. Sommige links zijn mogelijk gewijzigd. De tekst is gelicentieerd onder “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] en een deel van de tekst kan ook worden gelicentieerd onder de voorwaarden van de “GNU Free Documentation License” [2]. Voor de mediabestanden kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze juridische pagina’s . Weblinks: [1] [2]

. . . Messina . . .

Back To Top