NL

Nsukka

Nsukka is een universiteitsstad en lokaal bestuursgebied in de deelstaat Enugu in het zuidoosten van Nigeria. De stad ligt ten noorden van de regionale hoofdstad Enugu in de Udi Hills, op een hoogte van 396 meter boven zeeniveau. De hoofdcampus van de Universiteit van Nigeria is in de stad gevestigd. Het bestuursgebied telde in 2006 309.633 inwoners en de bevolking bestaat voornamelijk uit Igbo.[1]

Nsukka

Plaats in Nigeria

Situering
Staat Enugu
Coördinaten 6° 52 0 NB, 7° 23 0 OL
Algemeen
Inwoners(2006) 309.633
Hoogte 396 m
Portaal   Afrika

. . . Nsukka . . .

  • woningen op de universiteitscampus van Nsukka (1962)
  • uitzicht op de stad (2019)

Bronnen, noten en/of referenties

  1. (en) Britannica (2009). ‘Nsukka‘.

. . . Nsukka . . .

Dit artikel is afkomstig van de website Wikipedia. Het originele artikel kan een beetje worden ingekort of gewijzigd. Sommige links zijn mogelijk gewijzigd. De tekst is gelicentieerd onder “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] en een deel van de tekst kan ook worden gelicentieerd onder de voorwaarden van de “GNU Free Documentation License” [2]. Voor de mediabestanden kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze juridische pagina’s . Weblinks: [1] [2]

. . . Nsukka . . .

Back To Top