NL

Schermen op de Olympische Zomerspelen 2020 – Floret vrouwen

Het schermen met de floret voor de vrouwen op de Olympische Zomerspelen 2020 vond plaats op zondag 25 juli 2021. Regerend olympisch kampioene was Inna Deriglazova uit Rusland, die in Tokio haar titel verdedigde, de finale bereikte, maar verloor van de Amerikaanse Kiefer. Er werd geschermd in een knock-outsysteem met rechtstreekse uitschakeling. De eerste ronde was een tabel van 64, waarbij 30 schermers een vrijstelling kregen. Vanaf de tweede ronde schermde elke deelnemer. De verliezers van de halve finales streden in een aparte finale voor het brons.

Floret vrouwen
Gehouden in Tokio
Jaar 2021
Data 25 juli
Sport Schermen
Accommodatie(s) Makuhari Messe
Deelnemers 18 atleten uit 34 landen
Medailles

1  Lee Kiefer   Verenigde Staten
2  Inna Deriglazova   Russische ploeg
3  Larissa Korobejnikova   Russische ploeg

Vorige: 2016     Volgende: 2024
Portaal   Olympische Spelen
Schermen op de
Olympische Zomerspelen 2020
Degen
Individueel mannen vrouwen
Team mannen vrouwen
Floret
Individueel mannen vrouwen
Team mannen vrouwen
Sabel
Individueel mannen vrouwen
Team mannen vrouwen

. . . Schermen op de Olympische Zomerspelen 2020 – Floret vrouwen . . .

  halve finale finale
             
 Inna Deriglazova 15  
 Alice Volpi 10  
 
     Inna Deriglazova 13
   Lee Kiefer 15
 
derde plaats
 Lee Kiefer 15  Alice Volpi  14
 Larissa Korobejnikova 6    Larissa Korobejnikova  15

. . . Schermen op de Olympische Zomerspelen 2020 – Floret vrouwen . . .

Dit artikel is afkomstig van de website Wikipedia. Het originele artikel kan een beetje worden ingekort of gewijzigd. Sommige links zijn mogelijk gewijzigd. De tekst is gelicentieerd onder “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] en een deel van de tekst kan ook worden gelicentieerd onder de voorwaarden van de “GNU Free Documentation License” [2]. Voor de mediabestanden kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met onze juridische pagina’s . Weblinks: [1] [2]

. . . Schermen op de Olympische Zomerspelen 2020 – Floret vrouwen . . .

Back To Top