AF

Germaine Schroeder

Germaine Schroeder (* 1889, † 1983 ) was ‘n Franseboekbinder.

Germaine Schroeder en Jean Reutlinger in 1913

. . . Germaine Schroeder . . .

Germaine Schroeder het vanaf 1913 as ‘n boekbinder gewerk[1] en het voor die begin van die Eerste Wêreldoorlog haar eerste ateljee in Parys in die Rue Denfert-Rochereau 22[2] opgerig.[2] Die modeontwerper Jacques Doucet het haar opdrag gegee om die eerste van die talle omslagontwerpe wat deur Pierre Legrain ontwerp is, te handwerk.[3] Germaine Schroeder was destyds in ‘n verhouding met die Franse fotograaf Jean Reutlinger. Hulle publiseer saam gedigte in die tydskrif La Vasque.[4] Toe die Eerste Wêreldoorlog begin, is Reutlinger in militêre diens opgeneem. Hy het Germaine Schroeder gevra om sy garnisoen te besoek en aan haar talle persoonlike dokumente gegee. Reutlinger sterf in die Ardennen op 22 Augustus 1914,[5] waarna Schroeder na sy boedel omgesien.[6]

Teen 1925 het die boekbinder ‘n reputasie verwerf wat haar kliënte soos die politikus Louis Barthou, Coco Chanel, en die skrywer Jean Cocteau verdien het.[3] In dieselfde jaar wys sy haar werk by die Exposition internationale des Arts Décoratifs et industriels modernes.[7] Schroeder trou met die Franse dramaturg, draaiboekskrywer en voormalige hoof van die tydskrif La Revue,[8] Bernard Zimmer. Daarna gaan sy voort met haar werkswinkel onder haar nooiensvan Schroeder. In 1930 skuif sy die ateljee na 7 rue Bonaparte en daarna na 3 rue des Grands-Augustins . In 1936 neem Mademoiselle Magdelaine die werkswinkel oor.[2]

Uit die huwelik met Bernard Zimmer kom die seuns Jacques (* voor of in 1924)[9] en Pierre (* 1927, filmakteur).[10]

Volgens die skrywer en bibliotekaresse Yves Peyré was Schroeder “een van die eerste boekbinders wat Art Deco aangepak het. […] Germaine Schroeder is aan die voorpunt van die uitvinders van Art Deco. “[11]

Kunsskrywer en versamelaar Ernest de Crauzat het in 1932 geoordeel dat die bindings van Germaine Schroeder “briljant van kleur en goed uitgevoer is” en dat dit “‘n baie eerbare plek in hedendaagse produksie” was.[12]

  • Julien Fléty: Dictionnaire des relieurs français ayant oefening de 1800 à nos jours. Technorama, 1988, ISBN 978-2-90491-807-0 .
  • Mel Byars: The Design Encyclopedia. John Wiley & Sons, Hoboken 1994, ISBN 978-0-47102-455-2, p.   504.
  • Gordon Norton Ray, George Thomas Tanselle (red. ): Die Art Deco-boek in Frankryk. Bibliografiese vereniging van die Universiteit van Virginia, Charlottesville 2005, ISBN 1-88363-112-2, p.   100, 132, 157.
  • Reliure: Les Grands Articles d’Universalis. Encyclopaedia Universalis, Boulogne-Billancourt 2017, ISBN 978-2-34100-695-8, p.   36.

. . . Germaine Schroeder . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Germaine Schroeder . . .

Back To Top