AF

Handel in die Indiese Oseaan

Handel in die Indiese Oseaan het ‘n belangrike rol in die geskiedenis gespeel, en was ‘n belangrike skakel in die Oos–Wesruilhandel. Langafstandhandel in dhows en seilbote maak dit ‘n dinamiese sone van interaksie tussen volke, kulture en beskawings wat strek van Java in die Ooste tot by Zanzibar en Mombasa in die Weste. Stede en state op die Indiese Oseaankus het tweepartydig gestaan, hulle het na buite via die oseaan sowel as na die binneland hulle eie belange gehandhaaf en beskerm.

Hierdie artikel is ‘n weesbladsy. Dit is nie geskakel of in ander bladsye ingesluit nie. Help Wikipedia deur na moontlike teks te soek en ‘n skakel hierheen te plaas.
Taalgebruik moet nagegaan word: Die teks moet vir spelling, sinsbou en woordkeuse nagegaan word. Indien dit nie binne twee weke versorg word nie, mag dit vir verwydering kwalifiseer.

. . . Handel in die Indiese Oseaan . . .

Romeinse handel met Indië volgens die Periplus Maris Erythraei, 1ste eeu v.C.
Indiese skip op ‘n loodmuntstuk van Vasisthiputra Sri Pulamavi.
Verligting paneel van ‘n skip op die Borobudur, 8–9de eeu.

Sedert die antieke tydperk het die Indiese Oseaan ‘n belangrike rol gespeel in die ontwikkeling van die Romeinse handel met Indië.

. . . Handel in die Indiese Oseaan . . .

This article is issued from web site Wikipedia. The original article may be a bit shortened or modified. Some links may have been modified. The text is licensed under “Creative Commons – Attribution – Sharealike” [1] and some of the text can also be licensed under the terms of the “GNU Free Documentation License” [2]. Additional terms may apply for the media files. By using this site, you agree to our Legal pages . Web links: [1] [2]

. . . Handel in die Indiese Oseaan . . .

Back To Top