JV

Évolusi

Évolusi dhasaré duwé teges prosès owah-owahan kang suwéné tinentu. Ing konteks biologi modhérn, évolusi tegesé owahé frekuensi gén ing siji populasi. Akumulasi owahé gen iki njalari dumadine owahé makluk kang urip. Éwadéné téyori evolusi mesthi diasosiasèké karo Charles Darwin, nanging sanyatané gagasan téyori évolusi wis berakar kawit jaman Aristoteles. Éwadéné mangkono, Darwin iku ilmuwan pisanan […]

Continue Reading
JV

Perang Lempongan

Perang Lempongan utawi Perang Lempongan Pèrsi (2 Agustus1990 – 28 Fèbruari1991)[1][2] inggih punika konflik antawis Iraq lan Pasukan koalisi saking 35 nagari[3] ingkang dipunidinaken déning PBB (UN) lan dipunpimpin mliginipun déning Amérikah Sarékat kanggé mbébasaken Kuwait. Perang tuwuh amargi invasi Irak dhateng Kuwait wonten ing tanggal 2 Agustus, 1990. Agresi Irak punika lajeng dipunbales kanthi […]

Continue Reading
JV

Jaden Brown

Jaden Brown (lair 24 Januari 1999) yaiku pemain bal-balan profesional Inggris sing main dadi Bek kanggo Sheffield Wednesday. Jaden Brown Katerangan priangga Jeneng dawa Jaden Brown[1] Tanggal lair (1999-01-24) 24 Januari 1999 (umur 22)[2] Papan lair Lewisham, Inggris Dhuwur 1.75 m (5 ft 9 in)[2] Posisi main Bek Katerangan klub Tim saiki Sheffield Wednesday Angka 3 Karir nom 2015–2019 […]

Continue Reading
JV

Banjir

Banjir utawa Bena ya iku prastawa kang kadadéan minangka miline banyu muntah/luber ana ing daratan kang luwih endek.[1]Pangarahan banjir Uni Éropah ngartekake banjir minangka parendeman sawatara déning banyu ing daratan sawatara lan bisa ngerusak lingkungan sakiteré kang kena bencana.[2] Arti “banyu mili”, tembung mau uga bisa diartekake déning pasang laut. Banjir kang diakibatake volume banyu […]

Continue Reading
JV

Pieter Zeeman

Pieter Zeeman (25 Mèi1865 – 9 Oktober1943) (IPA [ze:mɑn]) inggih punika salah satunggaling fisikawanWalanda ingkang pikantuk Penghargaan Nobel wonten ing Bebungah Nobel babagan Fisika nalika taun 1902 sesarengan kaliyan Hendrik Lorentz saking “penemuan” efek Zeeman.[1] Pieter Zeeman Pieter Zeeman Lair (1865-Cithakan:NOMORBULAN-25)25 Mèi 1865Zonnemaire, Netherlands Pati Oktober 9, 1943(1943-10-09) (umur 78)Amsterdam, Nèderlan Kabangsan Nèderlan Babagan Fisika Institusi […]

Continue Reading
JV

Basuki Tjahaja Purnama

Ir. Basuki Tjahaja Purnama, M.M. (EYD: Basuki Cahaya Purnama, nama Tionghoa: Zhong Wan Xie) (lair ing Manggar, Belitung Timur, 29 Juni 1966; umur 55 taun), utawa misuwur kanthi sebutan HakkaAhok, ya iku anggota Komisi II Dewan Perwakilan Rakyat periode 2009-2014 saka Parté Golkar[1]. Sadurungé dhèwèké tau dadi BupatiBelitung Timur periode 2005-2006. Basuki Tjahaja Purnama Gubernur […]

Continue Reading
JV

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok yaiku filem superhero adhedhasar karakter Marvel Comics, Thor, lan digawé dening Marvel Studios lan disebaraké déning Walt Disney Studios Motion Pictures . Filem iki minangka sebutan kanggo Thor lan Thor: The Dark World lan dadi film kaping wolulas saka Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem iki diarahake dening Taika Waititi kanthi skenario Eric Pearson, […]

Continue Reading
JV

Cèkèr pitik

Cèkèr pitik péranganing sikil pitik kang diolah ing Cina, Indonesia, Koréa, Thailand, Laos, Malaysia, Trinidad lan Tobago, Ukraina, Ruslan, Rumeni, Moldova, Italia, Jamaika, Afrika Kidul, Peru, Brasil, Mèksiko, Pilipina, Kamboja, lan Vietnam. Déné ing nagara liyané lumrahé ora digunakaké amarga dianggep pérangan kang reget lan ora disenengi. Nanging tumrap wong kang seneng, cèkèr dianggep pérangan pitik […]

Continue Reading
JV

Istirahatlah Kata-kata

Istirahatlah Kata-kata nggih punika filemfiksisujarah ingkang dipundamel taun 2017. Filem punika dipunsutradarani Yosep Anggi Noen. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Filem ingkang juru damelipun Yosep Anggi Noen lan Yulia Evina Bhara, punika diparagani antawisipun déning Gunawan Maryanto lan Marissa Anita. Filem punika nyariyosaken lelabetanipun juru pangguritWiji Thukul ingkang nuntut keadilan dhumateng pamaréntah lumantar sesorah […]

Continue Reading
JV

César Azpilicueta

César Azpilicueta Tanco (lair ing Madrid, Spanyol, 28 Agustus 1989; umur 3028 taun) ya iku juru main bal-balan profèsional Spanyol kang main kanggo klub bal-balan Chelsea F.C. lan timnas Spanyol mligi minangka bèk lengkap nanging uga dadi juru main tengah.[3] Dhewekke nggawé debut internasional mutlak kanggo Timnas Spanyol ing Juni 2015.[3] César Azpilicueta Azpilicueta main […]

Continue Reading
Back To Top