SQ

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në burgje

Pandemia COVID-19 ka ndikuar në burgjet në të gjithë botën. Ka pasur shpërthime të COVID-19 të raportuara në burgje në të gjithë botën, me dendësinë e strehimit dhe qarkullimin e popullsisë së shumë burgjeve që kontribuojnë në një rrezik në rritje të kontraktimit të virusit krahasuar me popullatën e përgjithshme.[1] Grumbullimi i burgjeve dhe mungesa […]

Continue Reading
SQ

Darko Dimitrov

Darko Dimitrov (maqedonisht: Дарко Димитров[ˈdarkɔ ˈdimitrɔf] (dëgjoni); lindur më 21 janar 1973) është një prodhues i muzikës, tekstshkrues, aranzhues dhe rekord ekzekutivmaqedonas. I vlerësuar shumë për ringjalljen e skenës muzikore pop jugosllave, e cila gjithashtu ndikoi në shtetet tjera të Ballkanit, ai gjithashtu mori njohje ndërkombëtare për bashkëpunimin me shumë artistë të huaj të njohur.   […]

Continue Reading
SQ

Historia e futbollit shqiptar

Futbolli në Shqipëri ka ekzistuar para se të krijohej Federata Shqiptare e Futbollit (FSHF). Kjo është dëshmuar nga regjistrimi i ekipit në turneun e Kupës Ballkanike gjatë viteve1929-1931, i cili filloi në vitin 1929 (edhe pse Shqipëria përfundimisht kishte presion nga ekipet për shkak të konkurrencës, konkurren ghbujhhhhbby8y7t7tcën e filloi e para dhe ishte mjaft […]

Continue Reading
SQ

Piratët e Mjekërrbardhit

Piratët e Mjekërrbardhit (白ひげ海賊団 Shirohige Kaizokudan) ishin një nga ekuipazhi më i fuqishëm në botë, pasi kapiteni Edward Newgate i njohur si “Mjekërrbardhi” ishte i vetmi piratë mundi të ndeshet me Mbretin e Piratëve Gol D. Roger në një betejë.[1] Ekuipazhi ishte e ndarë në 16 divizione, çdo divizion kishte flotën e tij. Pas vdekjes […]

Continue Reading
SQ

Mafia

Mafia është një term shumë i përhapur në botë për të përkufizuar organizata kriminale. Analizat moderne të këtij fenomeni e cilësojnë mafinë si “organizatë pushteti”, duke vëne në dukje se ekzistenca e saj nuk varet nga të ardhurat e shumta nga veprimtaritë e saj ilegale, por nga bashkëpunëtorët që kanë pozita në institucione të ndryshëm […]

Continue Reading
SQ

Arsimi në Prizren

Shkolla e parë në gjuhën shqipe në Kosovë u hap në Prizren në vitin 1889. Kjo paraqet fillimin e një ere të re të arsimit publik në qytetin e njohur kulturor dhe historik, Prizren. [1] “Historia e arsimit tonë është një histori luftash e përpjekjesh. Një histori e një numri të vogël njerëzish, me një […]

Continue Reading
SQ

Erëzat

Kjo faqe nuk përbën një artikull enciklopedik. Materiali i kësaj faqeje është shtuar nga një student si pjesë e projektit Studenti&Wikipedia dhe së shpejti do të përshtatet në artikull nga një përdorues i Wikipedia-s. Emri i studentit: Universiteti: . . . Erëzat . . . Erëzat janë fara të thata,substanca vegjetative fruta etj të cilat […]

Continue Reading
SQ

Gjuha Cuitlatec

Cuitlatec ose Cuitlateco është një gjuhë e zhdukur e Meksikës, e folur më parë nga një popull indigjen i njohur si Cuitlatec. . . . Gjuha Cuitlatec . . . Cuitlatec nuk është kategorizuar bindshëm se i përket ndonjë familjeje gjuhësore. Mendohet të jetë gjuhë e izoluar. Në klasifikimin e tyre të diskutueshëm të gjuhëve […]

Continue Reading
SQ

Marrëdhëniet mes Australisë dhe Kosovës

Marrëdhëniet Australi-Kosovë u referohen marrëdhënieve dypalëshe të Australisë dhe Kosovës. Kosova dhe Australia zyrtarisht vendosën marrëdhënie diplomatike më 21 maj 2008.[1] Kosova ka një ambasadë në Canberra, e cila u hap në shkurt 2013.[2] Ambasadori i Australisë në Kosovë është në varësi të ambasadës në Vjenë.[3] Marrëdhëniet Australi-Kosovë Kosova Australia . . . Marrëdhëniet mes […]

Continue Reading
SQ

Kënga e Sprasme e Balës

Kënga e sprasme e Balës – Poeme poetike nga Gavril Dara i Riu “Këngën e sprasme të Balës”, të cilën per thjeshtesi e paraqet si të popullit, po që, për nga fryma qe zoteron, uniteti i brendshëm e tiparet e stilit, si dhe romantika që e përshkron duket që është fryt i i ndikimit te […]

Continue Reading
Back To Top